Mantije

Sastojci:

600 gr Brašna

500 gr Mlevenog mesa

10 gr Soli

Vode

200 gr Margarina

3 Belog luka

Jogurta

Priprema:

Priprema

Sipati brašno u vanglu, posoliti i uz lagano dosipanje mlake vode, zamesiti glatko testo. Podeliti na jufkice. Rastopiti margarin sa uljem pa svaku jufkicu premazati. Ostaviti ih oko pola sata da odstoje. Oljustiti luk, sitno iseći i dodati u mleveno meso. Posoliti, pobiberiti. Jufkice tanjiti rukama,pa slagati jednu preko druge. Razviti ih sve zajedno u jedan veliki krug, iseći na kvadrate pa u svaki naneti fil. (Smesa mlevenog mesa) Pakovati kockice spajajuci suprotne ivice kvadrata. Poređati ih u pouljenu tepsiju, jednu do druge. Peći na 200 stepeni, sve dok ne porumene, a zatim malo smanjiti da korica bude krckava. Pred kraj, preliti jogurt u kome je odstojao beli luk i vratiti u rernu. Ukoliko neko ne voli beli luk, moze i bez.

Autor:

Bognar Milica

Budi prvi koji će da ostavi komentar