Ravanija

Sastojci:

4 jaja

šećer

1 vanilin šećer

griz

brašno

1 prašak za pecivo

50 gr puter

1 kora limuna

šećer

voda

1 sok limuna

Priprema:

Za sirup izmešati šećer i vodu i zagrevati do vrenja. Kada proključa, ostaviti da vri 5 minuta, Na kraju usuti sok od limuna i skloniti sa ringle. Ostaviti da se prohladi.

Pleh dimenzija 20x30cm ili sličan namazati puterom ili mašću i posuti brašnom. Otresti višak brašna i staviti pleh sa strane.

3Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg, dodajući par kapi limunovog soka. Potom dodati šećer i vanilin šećer i nastaviti mućenje. Dodati žumanca i otopljeni puter. Na kraju usuti izmešan griz, brašno i prašak za pecivo i izmešati š

Ispečeni kolač kratko prohladiti. Od skuvanog sirupa odvojiti šolju i ostaviti sa strane. Ostatak preliti preko kolača i ostaviti da se upije i sasvim ohladi, nakon čega ga servirati.

Autor:

Tanja Leković

Budi prvi koji će da ostavi komentar