Čarobna salata

Sastojci:

200 gr pirinčanih rezanaca

1/4 crveni kupus

1 pomorandža

250 gr pilećeg belog mesa

kiselih krastavčića

sušenog paradajza

maslinovo ulje da prekrije dno

10 gr soli

5 gr bibera

Priprema:

Priprema

Belo pileće meso iseći na kockice,začiniti i ispržiti.Ostaviti na stranu. Malo ljubičastog kupusa iseći na kocke i staviti u malo vode da se kuva,od količine vode zavisi obojenost rezanaca. Rezance podeliti na tri dela,jedan deo popariti vrelom vodom,a druge dve trećine potopiti na 5-10 minuta u vodu u kojoj se kuvao kupus.Naravno,pre toga izvaditi kupus. Potom od obojenih rezanaca odvojiti deo i preliti sokom od pomorandže.Sve tri gomile rezanaca začiniti sa malo soli i bibera i pokapati sa malo maslinovog ulja. Ređati u činiju red rezanaca,red krastavčića.rezanca,pileće meso,rezanca,sušeni paradajz i tako dok se sve ne potroši.Posuti sa malo naseckanih pera mladog crnog luka.

Autor:

Dijana Ademović

Budi prvi koji će da ostavi komentar