Vanilice

Sastojci:

1 Jaje

Masti

Šećera

Mleka (koliko šećer može da upije)

500 gr Brašna

Domaćeg pekmeza

Šećera u prahu

1 Praška za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja, šećer i mast. Dodati brašno i prašak za pecivo. Nemojte odmah dodati celu količinu brašna. U zavisnosti koliko napunite šolje bit će vam potrebno možda malo manje ili više od 500 g brašna. Testo umesite da bude glatko i da se neraspada. Razvucite na pobrašnjenu podlogu debljine 1/2 cm i modlicom ili čašicom, kako su to radile naše bake, vadite kolačiće. Pecite ih na 200 stepeni da ostanu svetli.Nemojte čekati da porumene jer ćr biti tvrđi i manje ukusni To je u mojoj rerni 8 minuta.Tople kolačiće sastavljajte pekmezom i uvaljajte u šećer u prahu.

Autor:

Ljiljana Berić

Budi prvi koji će da ostavi komentar