Pita sa jabukama

Sastojci:

500 gr kora za pitu

1500 gr jabuka

cimet da prekrije dno

30 gr griza

ulja

vode

2 vanilin šećera

300 gr šećera

Priprema:

Priprema

Jabuke oljuštiti i narendati, pokapati sa malo limunovog soka i ostaviti na stranu. Kore podeliti, u zavisnosti od broja, ali tako da bude dovoljno za 3 rolata. Prvu koru poprskati uljem, pa četkicom umočenom u vodu, razmazati, tako da se kora "zacakli". Posuti je kašikom-dve šećera, staviti drugu, ponoviti, a isto uraditi i sa trećom, tj. poslednjom. Na jednu trećinu kore staviti jabuke, poprskati sa dve kašike ulja, dve-tri kašičice cimeta i kašičicom griza. Umotati u rolat i staviti u pleh obložen pek-papirom. Isto uraditi i sa preostala dva rolata, a onda ih premazati mešavinom ulja i vode. Peći na nižem nivou rerne na 180-200 stepeni 30-35 minuta, ili dok fino ne porumeni. Pokriti krpom da se ohladi, a onda posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Autor:

Dijana Ademović

Budi prvi koji će da ostavi komentar