Neskvik torta

Sastojci:

10 Jaja

500 gr Šlaga

Mleka

400 gr Šećera

30 gr Praška za pecivo

500 gr Neskvik čoko prah

250 gr Maslaca

60 gr Pudinga (Vanila, čokolada, slatka pavlaka)

Priprema:

Crna kora

Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, dodati 5 kašika šećera, zatim jednu kesicu praska za pecivo i kesicu pudinga od čokolade. Umućenu smesu razvuci na u pleh željenog oblika na prethodno postavljen papir za pečenje. Peći na 180 C 20 minuta.

Žuta kora

Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, dodati 5 kašika šećera, zatim jednu kesicu praška za pecivo i kesicu pudinga od vanile. Umućenu smesu razvuci na u pleh zeljenog oblika na prethodno postavljen papir za pečenje. Peći na 180 C 20 minuta.

Bela kora

Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, dodati 5 kašika šećera, zatim jednu kesicu praška za pecivo i kesicu pudinga od slatke pavlake. Umućenu smesu razvuci na u pleh zeljenog oblika na prethodno postavljen papir za pečenje. Peći na 180 C 20 minuta.

Neskvik fil

15 žumanaca pomešati sa 10 kašika brašna i 10 kašika šećera. Skuvati 10 soljica mleka (oko 1L) i u ključalo mleko dodati smesu od žumanaca i mutiti dok se smesa ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa vatre i dodati 250g neksvik čokoladnog praha i dobro izmesati. Fil ohladiti. Kad se ohladi u fil dodati 250g maslaca i preostali Neksvik prah.

Fil od slaga

Umutiti 500g šlag krema.

Filovanje torte

Na odgovarajući sud položiti zutu koru, preko nje premazati sloj neskvik fila i odmah zatim na njega fil od šlaga. Zatim staviti crnu koru i ponoviti postupak. Isto uraditi i sa poslednjom belom korom. Tortu dekorisati ukrasinm mrvicama i slagom po zelji. Moj omiljeni motiv je ljubav! Idealna poslastica uz šoljicu Doncafe kafe <3 Prijatno!

Autor:

Danijela Stevović

Budi prvi koji će da ostavi komentar