Plazma torta

Sastojci:

500 gr Plazme

120 gr Pudinga od čokolade

10 gr Vanilin šećera

Mleka

100 gr Čokolada

Šećer

100 gr Maslac

250 gr Šlag

Priprema:

Fil

U ključalo mleko dodati puding od čokolade koji se prethodno razmutili u ciniji i razbili sve grudvice. Kuvati dok se ne zgusne par minuta. Skinuti sa vatre dodati crnu cokoladu i mutiti dok se ne otopi, dodati i kesicu vanilinog šećera. Kad se smesa potpuno ohladi dodati 100g maslaca i umutiti mikserom.

Kore

500g Plazma keksa

Filovanje

U kalup poređati red plazma keksa koji ste pretkohno potopili u toplo mleko. Premazati slojem fila i tako ponavljati postupak dok ne popunite ceo kalup. Tortu prekriti providnom folijom i ostaviti da odstoji preko noći u frižideru. Ostavite malo fila u jednu činiju u orejrutu filijom. Sutra dan tortu pažljivo izvaditi iz kalupa, premazati preostalim filom i ukrasiti po želji sa ukrasnim bombonicama i šlagom. Prijatno!

Autor:

Danijela Stevović

Budi prvi koji će da ostavi komentar