Sočna baklava sa makom

Sastojci:

mlevenog maka

400 gr kora za baklavu

ulja

kisele pavlake

šećera

4 jaja

1 praška za pecivo

šećera

vode

Priprema:

Priprema baklave

Umutite jaja, dodajte ulje, pavlaku, šećer i prašak za pecivo, na kraju mleveni mak i sve zajedno izmešajte da se dobije ujednačena masa kojom se filuju kore. U podmazan četvrtast pleh stavite jednu koru, premažite filom, preko stavite drugu koru i sve tako dok se ne utroše kore. Odozgo poslednju koru ne premazujte. Baklavu pre pečenja isecite na kocke. Pecite na 230C oko 30 minuta.

Priprema šerbeta

Šerbet prokuvajte i hladnim šerbetom prelite toplu baklavu, sačekajte da upije šerbet. Baklavu može pripremiti svako, prijatno.

Autor:

Ivana Janković

Budi prvi koji će da ostavi komentar