Čokoladni sutlijaš

Sastojci:

pirinča

vode

mleka

1 vanilin šećera

20 g gr margarina

100 g gr mlečna čokolada

šećera da prekrije dno

100 g gr šlaga

cimet da prekrije dno

Priprema:

Priprema:

Pirinač naliti vodom i staviti da se kuva. Kada postane gust, dodati i šolju mleka, pa nastaviti sa kuvanjem još oko pet minuta. Zatim umešati i mlečnu čokoladu, margarin i vanilin šećer , pa kuvati uz stalno mešanje oko 10- ak minuta na laganoj temperaturi. Prilikom hlađenja smesa će se još malo zgusnuti. Modle za puding obložiti providnom folijom, pa u njih rasporediti sutlijaš i sačekati da se ohladi. Ohlađen i stegnut sutlijaš izvrnuti iz modle na tacnice za posluživanje. Ukrasiti šlagom po želji i posuti cimetom po ukusu. Još malo prohladiti u frižideru, pa poslužiti.

Autor:

Sandra Stojiljković Cvetković

Budi prvi koji će da ostavi komentar