Padobranci

Sastojci:

3 Belanca

150 gr Šećera u prahu

10 gr Gustina

200 gr Kokosovog brašna(sitnije)

3 Žumanca

60 gr Šećera u prahu

100 gr Čokolada za testo( Menaž)

Priprema:

Priprema puslica

3 belanca umutiti u čvrst šne .Dodati150 gšećera u prahu i nastaviti sa mućenjem .Kada je umućeno dodati kokosovo brašno u koje ste prethodno dodali gustin. Od dobijene smese praviti loptice (50 komada loptica se dobija) i redjati ih u pleh koji je podmazan margarinom i posut brašnom.Puslice sušiti /peći 30 minuta na 120 stepeni.

Priprema fila

Dok se puslice suše/peku umutiti3 žumanca sa 30 g šećera u prahu ,na pari Pisebno umutiti margarin sa 30 g šećera u prahu. U umućen margatin dodati ohladjena umućena žumanca i to zajedno umešati. Na kraju dodati otopljenu čokoladu za testo i po želji ekstrakt ruma.Sve ovo dobro umutiti.

Filovanje puslica

Uz upotrebu šprica ili kese za ukrašavanje kolača filovati ohladjene puslice.

Autor:

Tatjana Cvetković

Budi prvi koji će da ostavi komentar