Delimano torta

Sastojci:

6 belanaca

6 žumanca

6 kašika šećera

100 gr čokolade

1 kašika brašna

3 pudinga od vanile

500 gr mleka

250 gr šećera

1 vanilin šećer

250 gr maslaca

100 gr krema

500 gr jagoda

Priprema:

Kora : 6 belanaca 2 žumanca 6 kašika šećera 100 gr. čokolade 1 kašika brašna 1 puding od vanile Fil :. 500 ml mleka 250 gr šećera 1 vanil šećer 2 pudinga od vanile 4 žumanca 250 gr maslaca 100 gr krema 500 gr jagoda puslice šlag Priprema : Umutiti belanca postepeno dodavati šećer i jedno po jedno žumance .Dodati rendanu čokoladu,brašno i puding i lagano izmiksati.Smesu sipati u kalup prečnika 26 cm i peći u rerni na oko 200 c 25 min .Mleko ,šećer i vanilin šećer staviti da provri .Posebno sjediniti žumanca ,100 ml mleka i puding sipati u provrelo mleko i skuvati fil. Kada se fil ohladi sjediniti sa maslacem .Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati krem . Redosled : Prvi patišpanj -žuti fil -slagati jagode isečene na kolutove -puslice -fil sa kremom -drugi deo patišpanja i odgore šlag .Ukrasiti šlagom i jagodama .

Autor:

Nataša Križanić

Budi prvi koji će da ostavi komentar