TORTA STRAĆATELA ŠNITOM

Sastojci:

300 gr Plazme u komadu

Belog čoko mleka

600ml gr Slatke pavlake

500 gr Krem sira

200g gr mlečne milka čokolade

200 gr Bele čokolade

100 gr Šećera u prahu

2 Vanil šećera

Priprema:

Plazme umakati u čoko mleko, ređati na tacnu, zatim umutiti 500ml slatke pavlake, dodati krem sir i dalje mutiti da se sjedini, zatim 100g šećera u prahu i vanilin šećer i dalje mutiti. Zatim dadati seckanu mlečnu čokoladu, ovog puta više ne mutimo nego promešamo. Fil ređati preko plazme i tako red plazme, red fila dok se ne potroši završavamo sa filom, na koji odozgo stavljamo otopljenu belu čokoladu sa 100ml slatke pavlake. Mali savet - pre stavljanja bele čokolade odozgo staviti tortu da se stegne, pa tek onda preliv, kada stavimo preliv vratimo u frižider da se stegne, najbolje je da torta prenoći. Ukrasiti po želji.

Autor:

Marija Milić

Budi prvi koji će da ostavi komentar