Cimet rolnice

Sastojci:

1000 gr Brašna

Mleka

40 gr Kvasca

2 Jaja

40 gr Cimeta

200 gr Putera

100 gr smeđeg šećera

200 gr Krem sira

100 gr Šećera u prahu

2 Vanil šećera

Priprema:

U toplo mleko staviti kvasac, kašiku šećera i kvasac ostaviti 10 min da nadođe. U vanglu umititi dva jaja a dodati pola šoljice ulja, kašičicu soli i prosejano brašno, dodati nadošli kvasac i zamesiti testo. Testo ostaviti 45 min da nadođe. Za to vreme otopiti puter dodati smeđ šećer i cimet. Kada je tedto nadošlo premesite g i podelite na četiri jufkice koje ćete razvući i premazati smesom sa cimetom urolati u rolat i iseći na debljine veličine 2 prsta ređati u pleh, ponovoti sa svakom jufkicom tako. U pleko ostaviti rolnice još 30 min da odmore peći 20 min na 180 stepeni. Vruće rolnice premazati umućenim krem sirom, šećerom u prahu i vanil šećerom. Savršenstvo.

Autor:

Marija Milić

Budi prvi koji će da ostavi komentar