Posna medena pita

Sastojci:

200 gr Margarina

300 gr Mekog brašna

300 gr Oštrog brašna

Meda da prekrije dno

Šećera da prekrije dno

Kisele vode

1 Pecivo

Vode

120 gr Mekog brašna

Šećera

200 gr Margarina

200 gr Oraha

150 gr Posne čokolade

Ulja da prekrije dno

Priprema:

Za 4 korice

Margarin ostaviti da dostigne sobnu temperaturu.Pomešati obe vrste brašna i dodati pecivo.Rukom sjediniti brašno i margarin tako da se dobije zrnasta masa.Dodati šećer,med i kiselu vodu,pa zamesiti srednje tvrdo testo koje se ne lepi za ruke.Ostaviti testo da odstoji 30 min. u kesi u frižideru.Nakon toga testo podeliti na 4 dela.Razvući koricu veličine obrnutog pleha od rerne,iznositi viljuškom pa staviti da se peče u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni.Peći 10-15 min.treba da ostane svetla.

Za fil

600 ml vode staviti da provri,u preostalih 200ml razmutiti brašno i šećer pa zakuvati u vodi koja je provela.Skloniti sa vatre pa odmah u vrelo dodati mlevene orahe i mešati,a zatim i iseckani margarin,i mešati dok se sve ne otopi i sjedini.Filovati korice,poslednja korica je bez Fila,preklopiti ravnom da se lepo zalepi.

Glazura

Na pari otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko korice,odozgo posuti orasima i li po želji ukrasiti.

Autor:

Danijela Dimitrijević

Budi prvi koji će da ostavi komentar