Vafli sa slaninom i povrćem

Sastojci:

1 JAJE

RASTOPLJENOG PUTERA

MLEKA

BRAŠNA

10 gr PRAŠKA ZA PECIVO

5 gr ORIGANA

5 gr PERŠUNA

5 gr VLAŠCA

5 gr BIBERA

5 gr SOLI

SECKANE SUVE SLANINE

RENDANOG TRAPISTA ILI NEKI DRUGI SIR

Priprema:

NAPRAVITE SMESU

Razmutite mleko, jaje, so i začine u činiji. Dodajte rastopljen puter pa dobro sjedinite. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa dobro izmešajte da se sve sjedini.

UBACITE DODATKE

U pripremljeno testo dodajte seckanu slaninicu i rendani sir. Izmešajte i stavite sa strane.

ISPECITE VAFLE

Aparat za vafle dobro zagrejte pa ga premažite sa malo ulja. Sipajte pripremljeno testo, zatvorite aparat i pecite 4-5 minuta. Pravilo je da su vafli gotovi kada iz aparata više ne izlazi para.

SERVIRAJTE

Ispečene vafle možete poslužiti sa prelivom od jogurta koji ste začinili sa malo majoneza i senfa i omiljenim začinima. Preko stavite kukuruz šećerac, ukiseljeni luk, čeri paradajz i drugo povrće koje želite.

Autor:

Milica Šumaković

Budi prvi koji će da ostavi komentar