Medeno srce sa džemom od šljiva

Sastojci:

Šećera

Vode

Brašna

1 Kašičica sode bikarbone

1 Kašičica cimeta

4 Kašike ulja

3 Kašike džema od šljiva

100 gr Čokolada za kuvanje

3 Kašike džema od šljiva

Priprema:

Priprema

Pomešati šećer,vodu,brašno,sodu bikarbonu,cimet,ulje i 4 kašike džema. Kada se sve lepo sjedini sipati u podmazan i brašnom posut pleh. Peći 20ak minuta,proveravati čačkalicom. Ja pečem na 150,ali rerna je malo jača,tako da temperaturu podesite zavisno od rerne.

Glazura

U otopljenu čokoladu umešajte 3 kašike dzema. Tom glazurum premazati kolač. ( Možete ispeći u većem plehu tanji kolač,podeliti na pola i staviti jedan deo preko drugog ,kao što sam ja na slici. Svakako nema greške).

Autor:

Nevena Lazić-Ljubisavljević

Budi prvi koji će da ostavi komentar