Brze ćufte u pilavu

Sastojci:

1 Crni luk, manji

400 gr Mlevenog mesa

1 Jaje

Pirin;a

250 gr Smznutog povrća za rusku salatu

Priprema:

Napraviti ćuftice

Umešati jaje, mleveno meso, sitno seckani crni luk, začiniti (so, biber, po želji: beli luk u prahu, origano, tucana paprika). Dodati malo prezli (može i komadići starog hleba) i ulja pa praviti ćufte veličine jajeta.

Stavljanje u vatrostalnu činiju

Naređati ćufte u podmazanu vatrostalnu činiju, sipati opran pirinač, preko sipati smrznuto povrće, posoliti i preliti sa 4 šoljice vode i par kašika ulja. Posudu možete poklopiti ili prekriti alufolijom.

Pečenje

Peći na 180°C prvo pokriveno 45 minuta, a potom otkriveno još 15 minuta. Može se posuti rendanim tvrdim sirom nakon vađenja iz rerne.

Autor:

Danijela Milivojević

Budi prvi koji će da ostavi komentar