Kuvane ćufte u paradajz sosu

Sastojci:

2 Crnog luka

1 Belog luka

2 Peršuna

30 grama gr (2 kašike) pirinča

30 grama gr (2 kašike) prezli

15 grama gr (1 kašika) suvog začina

500-600 g gr Mlevenog mesa

Sok od paradajza- oko 1 l

30 grams gr (2 kašike) brašna

Vode

Ulje da prekrije dno

1 Jaje

Priprema:

Priprema mesa

U secku samleti (krupnije) crni, beli luk i peršun. U posudu staviti mleveno meso i sjediniti ga sa lukom i peršunom. Dodati jaje, pirinač i prezle. Zatim dodati začin. Sve dobro zamesiti i staviti u frižider najmanje pola sata, a može i duže.

Priprema sosa

U širem loncu staviti ulje da pokrije dno. Dodati brašno i malo propržiti. Zatim dodati sok od paradaza i kuvati. Kad počne da vri dodati vodu, oko jednog litra. Pustiti da provri.

Kuvanje ćufti

Nauljenim prstima formirati ćute veličine malo veće od oraha, otprilike kao veličina kajsije. Od navedene mere može se napraviti oko 15 ćufti. Ćufte spuštati u sos koji vri. Kuvati na srednjoj ili nižoj temperaturi. Povremeno promešati i dodati po malo vode. Potrebno je oko 40 minuta da se skuvaju. PRIJATNO!

Autor:

Jelena Stević Mladenović

Budi prvi koji će da ostavi komentar