Alva na zdraviji način

Sastojci:

meda

tahinija

kakaoa

ovsenih pahuljica

Priprema:

Pomešati kasikom med, tahini i kakao. Dodati ovsene pahuljice i sve lepo sjediniti (umesiti). Dobijenu smesu utapkati u malu činiju, dobro posutu ovsenim pahuljicama ili obloženu alu folijom. Posuti pahuljice i po vrhu i ostaviti u frizider na par sati. Nakon toga izvaditi, iseći na komadiće po želji i uživati.

Napomene:

U zavisnosti od gustine meda, a i tahinija, možda će biti potrebno korigovati i količinu ovsenih pahuljica. Ovsene pahulje se mogu samleti i tako dobiti finija struktura samog slatkiša, ja lično više volim kada ih osećam pod zubima. Po vrhu umesto pahuljica, može se posuti i pečeno seme susama.

Autor:

Slađana Ilić Šekara

Budi prvi koji će da ostavi komentar