Brzi kolac sa jagodama koji se ne pece

Sastojci:

1 mleko

500 gr jagoda

200 gr margarina

3 pudinga od vanile

1 vanilin šećera

šećera

1 kisela pavlaka

300 gr keksa po izboru

100 gr šlag krema

Priprema:

Jagode iseckati na kocke srednje veličine, kao I margarin. Keks izlomiti na krupnije parcice I staviti u dublju vanglu. Puding razmutiti u šoljici mleka, dok ostalo mleko skuvati sa šećerom I kesicom vanillin secera, pa kada proključa dodati mleko sa razmućenom smesom za puding, skloniti sa ringle I mešati dok se ne stegne. U vruć puding dodati margarin I mešati dok se ne istopi, a zatim I kiselu pavlaku. Izmešati dobro mikserom, da se lepo sjedini. Na kraju dodati I jagode I sve izmešati špatulom. Dok je jos toplo, ovu smesu preliti preko izlomljenog keksa I mešati špatulom dok keks ne upije puding. Sve presuti u kalup pravougaonog oblika sa stranicama koje se skidaju. Ostaviti u frizider 2 sata da se stegne, a zatim izvaditi iz kalupa na tacnu, premazati slagom I dekorisati po zelji.

Autor:

Maja Petrović

Budi prvi koji će da ostavi komentar