Mleveno meso s povrćem
Sastojci:
500 grama gr Mlevenog mesa
1 Glavica crnog luka
1 Šargarepa
Kukuruza šećerca
Graška
5 Krompira
Mleka
Priprema:
Priprema mesa
Usitniti jednu glavicu crnog luka i jednu šargarepu, i zatim ih isprziti na malo ulja. Kada luk porumeni dodati meso. Kada meso porumeni dodati malo kečapa i mleka (tako mleveno meso bude sočno i meko). Na kraju dodati zaćine po želji (ja uvek stavim malo bosiljka).
Finisiranje rucka
Od krompira skuvati pire na uobicajeni nacin. Na dno tepsije poređati pripremljeno meso (prethodni malo nauljiti tepsiju ili obloziti pek papirom). Preko mesa rasporediti kukuruz šećerac i grašak, i na kraju preko toga rasporeditii pripremljeni pire. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Prijatno!
Autor:
Maša Georgiev