Zapečen krompir sa ćuftama i povrćem

Sastojci:

500g gr Svinjsko mleveno meso

1 Crni luk

3 Beli luk

1 Jaja

7 Krompir

4 Crni luk

3 Paradajz

Paradajz pire

20g gr So, biber, peršun, vegeta

Priprema:

Priprema Prvo napraviti smesu za ćuftice. Crni i beli luk iseći sitno, u to dodati mleveno meso i začine na kraju povezati jajem. Od smese formirati rukama male loptice, prekriti folijom i ostaviti u frižideru da odstoji pola sata. Posle pola sata na zagrejanom ulju propržiti ćufte dok ne dobiju lepu braon boju. Za to vreme pripremiti ostale namirnice. Krompir i crni luk oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. Paradajz oprati, izvaditi središnji deo i iseći na kolutove. -U vatrostalnu posudu ređajte dva, tri koluta krompira, pa luk, paradajz i ćuftice. Tako dok se ne utroši sva količina. Prelijte sve paradajz pireom pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok krompir ne omekša. Prijatno.

Autor:

Nina Djukić

Budi prvi koji će da ostavi komentar