Ragu od divlje svinje

Sastojci:

600 gr mesa

2 crna luka

2 gr Soli

1 gr Bibera

50 gr Brašna

10 gr Gustina

Ulje da prekrije dno

50 gr Slanine

belog vina

400 gr Supe od povrća

Priprema:

Kompletna priprema

Meso od divlje svinje iseći na kocke, posoliti i pobiberiti, zatim uvaljati u mešavinu brašna i gustina i staviti da se proprži. Kada se meso proprži izvaditi ga iz šerpe i u toj istoj šerpi na ulju u kom se primilo meso staviti sitno iseckani crni luk da se proprži. Zatim dodati slaninu iseckanu na kocke, ostaviti je da se malo proprži i zatim vratiti meso u šerpu. U sve to dodati belo vino, sačekati da ispari alkohol i malo po malo dodavati supu od povrća i kuvati najmanje 2 sata na tihoj vatri uz stalno mešanje dok se ragu ne zgusne.

Autor:

Jovana Joja Milić

Budi prvi koji će da ostavi komentar