Medeno srce ♥

Sastojci:

brašna

šećera

20g gr kakao praha

30ml gr ulja

mleka

200g gr džema od kajsije

5g gr soda bb

5g gr začinske mešavine za medenjake

100g gr bele čokolade za premaz

100g gr džem od kajsije za premaz

100g gr crne čokolade za glazuru

30ml gr ulja

Priprema:

Pomešati u ciniji suve sastojke, pa postepeno uz miksanje, dodavati ulje i mleko, na kraju pekmez. Dobivenu smesu, koja bi trebala biti retka, podeliti na dva jednaka dela. U tepsiju koja je premazana sa uljem i posuta sa brašnom (kod mene je 20 x 33) sipati pola smese pa peći u pećnici na 175 ℃ oko 15 minuta. Izvaditi iz rerne pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomerno rendanom čokoladom. Preliti po tome drugi dro smese pa vratiti u rernu i nastaviti peći još 30 min. Glazura Otopiti u serpi čokoladu na pari uz dodatak 3 kašike ulja. Ohlađen kolač preliti glazurom.,Dekorisati rendanom belom čokoladom. Kolač poslužiti uz kafu i sok.Prijatno .

Autor:

Dijana Popović

Budi prvi koji će da ostavi komentar