Musaka sa bešamel sosom

Sastojci:

300gr gr Mlevenog mesa

5 Krompira

1 Luk

Brašna

Ulje da prekrije dno

300 gr Kackavalja

Mleko

So da prekrije dno

Biber da prekrije dno

Priprema:

Krompir

Krompir oljuštiti i izrendati na trakice.

Meso i luk

Luk iseckati i propržiti u tiganju. Dodati mleveno meso pa sve zajedno ispržiti. Otprilike prstohvat soli i bibera dodati mesu.

Sos

U dublju serpu sipati ulje i sačekati da se zagreje. Vrelom ulju dodati brašno i mesati da ne ostanu grudvice. Dodati mleko i 100gr rendanog kačkavalja i sve to mešati da ne zagori i da ostane u tečnom stanju. Skloniti sa vatre.

Otprilike spojiti sve

U vatrostalnu činiju sipati malo sosa samo da prekrije dno. Potom staviti krompir,pa meso,pa opet sos. Ponoviti jos jednom istim redosledom s tim sto na kraju izručiti sav sos. Prekriti ostalim rendanim kačkavaljem i ubaciti u rernu na 30 minuta. Otprilike, prijatno!

Autor:

Marina Skoric

Budi prvi koji će da ostavi komentar