SPORO PEČENA PILETINA U SOJA SOSU

Sastojci:

1500 gr PILEĆE MESO (BATAK, KARABATAK, BELO MESO)

SOJA SOSА

MED da prekrije dno

SOK POMORANDŽE da prekrije dno

VODЕ

5 gr SOLI

5 gr BIBERA

3 ČENA BELOG LUKA

GUSTIN da prekrije dno

Priprema:

PRIPREMITE MESO

MESO OPERITE I OSUŠITE PAPIRNIM UBRUSOM. UBACITE MESO U ŠERPU U KOJOJ ĆE SE PEĆI.

NAPRAVITE MARINADU

PREKO MESA DODAJTE SVE PREOSTALE SASTOJKE OSIM GUSTINA. MESO DOBRO UVALJAJTE SA SVIH STRANA.

PECITE MESO

POKLOPITE POSUDU SA MESOM I MARINADOM I STAVITE U RERNU ZAGREJANU NA 150 STEPENI. PECITE 4-5 SATI UZ POVREMENO OKRETANJE MESA.

ISCEPKAJTE MESO I ZGUSNITE SOS

KADA JE MESO ISPEČENEO, IZVADITE GA IZ ŠERPE I STAVITE NA TANJIR. SA DVE VILJUŠKE MESO ISCEPKAJTE NA TRAKICE. POSUDU U KOJOJ SE MESO PEKLO STAVITE NA RINGLU I PUSTITE DA PROVRI. DODAJTE GUSTIN I UZ MEŠANJE KUVAJTE NEKOLIKO MINUTA DA SE SOS ZGUSNE.

POMEŠAJTE MESO I SOS

ISCEPKANO MESO STAVITE U POSUDU SA SOSOM, DOBRO IZMEŠAJTE. POSLUŽITE SA NUDLAMA, POVRĆEM, PIRINČEM, TORTILJAMA. OVAKO PRIPREMLJENO MESO MOŽETE ČUVATI U FRIŽIDERU, U DOBRO ZATVORENOJ KUTIJI, DVA DO TRI DANA.

Autor:

Milica Šumaković

Budi prvi koji će da ostavi komentar