Piletina u sosu od paprika sa leblebijama

Sastojci:

700gr gr pilećih grudi

2 glavice crnog luka

1 čen belog luka

8 pečenih paprika

paradajz pirea

vode

100 gr sirovih leblebija

2 gr bibera

5 gr soli

10 gr lista svežeg peršuna

Priprema:

Priprema biblije i pečene paprike

Sirovu leblebiju potopiti u hladnu vodu da prenoći. Sutradan procediti, oprati i naliti novu vodu. Leblebiju staviti da se kuva, prilikom kuvanja leblebija udvostruči svoju količinu. Kuvati leblebiju oko 30 minuta pa procediti. Papriku ispeći u rerni, oljuštiti i iseći na trake.

Prženje pileće šnicle

Pileće grudi iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti(može i na kocke da se iseče piletina). Na malo vrelog ulja u šerpi ispeći pileće meso da porumeni. Gotovo meso ređati na upijajući papir.

U istom ulju pržiti seckani crni i beli luk, pa dodati papriku i paradajz pire, preliti sa 2 dl vode i kad proključa kuvati 10minuta. Dodati po ukusu i vratiti pečenu piletinu. Kuvanu leblebiju dodati u sos od paradajza, kratko dinstati. Na kraju posuti seckanim listom peršuna. Po želji služiti sa pirinčem ili krompirom.

Autor:

Ana Nikolić

Budi prvi koji će da ostavi komentar