Pene mine

Sastojci:

Testenine po zelji

20 gr Brašna

Ulje da prekrije dno

Mleka

1 Pavlake za kuvanje

300 gr Pilećih prsa

300 gr Šampinjona

150 gr Kačkavalja,parmezana

Začini po želji da prekrije dno

Priprema:

Skuvati testeninu. Pileća prsa iseckati na kockice, začiniti po zelji i propržiti u tiganju. Kada su gotova izvaditi ih na tanjir i propržiti iseckane šampinjone. U šerpi ili drugom tiganju sipati malo ulja i propržiti brašno dok se ne napravi nalik testu i dodavati malo po malo mleka neprestano mešajuci zicom da se ne stvore grudvice. Dodati svo mleko i mešati dok se ne zgusne. Dodati pavlaku za kuvanje i izrendan kačkavalj i začine po zelji. U sos dodati prethodno spremljene šaminjone i piletinu i sve sjediniti sa testeninom.

Autor:

Sofija Stamatovski

Budi prvi koji će da ostavi komentar