Zapečena boranija sa mesom i pavlakom

Sastojci:

700 gr Boranije

2 Veće šargarepe

2 Krompira

2 Crni luk

Sok od paradajza

Neutralna pavlaka

Pileći bujon

3 Pileći batak

Priprema:

Priprema

Povrće očistiti i naseckati po želji. Luk prodinstati na malo ulja oko 10 minuta. Dodati šargarepu, krompir i boraniju. Naliti sa bujonom da ogrezne i ostaviti da se krčka. Po potrebi dodavati bujon dok boranija ne omekani. Za to vreme u tiganju ispeći batake, ja sam koristila otkošćene. Vatrostalnu posudu malo nauljiti. Sipati boraniju i meso. Zaliti sa šoljom soka od paradajza i sa pavlakom. Promešati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 15 - 20 minuta.

Autor:

Aleksandra Ostojić

Budi prvi koji će da ostavi komentar