Pileći gulaš

Sastojci:

2 Crnog luka

1000 gr Pilećeg belog mesa

2 Šargarepe

20 gr Gustina

5 gr Začina

500 gr Makarona

Priprema:

Luk

Sitno iseći 2 glavice crnog luka pa staviti u šerpu. Dodati malo vode i ostaviti da se dinsta.

Šargarepa

Dve šargarepe očistiti i iseći na krupne kolutove. Dodati u šerpu.

Pileće belo meso

1kg piletine iseći na kocke pa dodati u šerpu. Doliti vodu i nastaviti dinstanje.

Začini

Dodati začine po ukusu. So, biber, vegeta, aleva paprika... Nastaviti krčkanje.

Gustin

Kašiku gustina razmutiti u caši vode. Nasuti u šerpu, smanjiti temperaturu i krčkati. Po potrebi dolitivati vode. Kuvajte dok meso ne omekša.

Makarone

Skuvati makarone po uputstvu sa kese. Služiti kao prilog. Po želji ukrasiti kuglom pavlake, malo mirodjije, origana ili peršuna.

Autor:

Mirjana Tanasković

Budi prvi koji će da ostavi komentar