Lebebija sa šampinjonima i piletinom u paradajzu

Sastojci:

600 gr pilećih grudi

konzerve leblebije

20 gr sirovih sitnijih šampinjona

maslinovo ulje da prekrije dno

1 crnog luka

1 belog luka

šećer da prekrije dno

so da prekrije dno

biber da prekrije dno

paradajz pelet

vode

list svežeg peršuba da prekrije dno

Priprema:

Priprema namirnica i kuvanje paradajz sosa

Šampinjone oprati i iseći na listiće ili odabrat sitnije komade. Šampinjone kuvati oko 15 - 20 minuta pa pocediti. Leblebiju procediti. Za sos odabrati dublji sud koji može u rerni. U dublji sud sipati malo maslinovo ulje, pa na srednjoj vatri zagrejati ulje. Piletinu iseći na sitne kocke i propržiti da dobiju lepu zlatnu boju. Piletinu izvaditi i odložit na tanjir. Na istom ulju propržiti sitno seckani crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Posle par minuta dodati iseckani beli luk. Sipati paradajz pelet i kuvati oko 15 minuta uz dolivanje vode. Sos pobiberiti i posoliti po ukusu. Kada se sos zgusne doadati oceđenu leblebiju, šampinjone, piletinu i seckani list peršuna. Sve lepo promešati i zapeći u zagrejanu rerun na 180C oko 25 minuta. Gotovo jelo služiti sa salatom po želji. Ručak je ukusan i niko mu nebi odoleo drugog dana,

Autor:

Ana Nikolić

Budi prvi koji će da ostavi komentar