Zapečena junetina sa pirinčem i povrćem

Sastojci:

1kg gr tanko sečenih junećih šnicli

pirinča

500g gr šargarepe

3 glavice crnog luka

ulja

crnog vina

sušenog paradajza

so, biber po ukusu da prekrije dno

Priprema:

Dinstanje junećih šnicli

SItno sečeni luk izdinstati na ulju uz dodatak lovorovog lista. Kada luk postane staklast, dodati tanko sečene juneće šnicle, začiniti po ukusu (so, biber) i zaliti sa četiri šolje vode (otprilike) i 3/4 šolje crnog vina. Ostavitit da se krčka na tihoj vatri dok odgledate omiljenu epizodu serije (oko sat vremena). Kada je meso omekšalo, dodati šargarepu sečenu na kolutove i kuvati još 20-ak minuta.

Priprema pirinča

Dve šolje pirinča preliti sa duplom merom kipuće vode (4 šolje). Posoliti po ukusu. Kuvati u zatvorenoj šerpi 20-ak minuta na tihoj vatri (bez otvaranja poklopca).

Kompletiranje

Dno keramičke posude premazati puterom. Presuti kuvani pirinač, a zatim i dinstanu junetinu sa šargarepom. Odgore rasporediti sušeni paradajz. Peći u rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni (oko pola sata).

Autor:

Luka Udovičić

Budi prvi koji će da ostavi komentar