Šumadijska sarma

Sastojci:

Luka

Šargarepe

Pirinča

3 čena belog luka

3 gr soli

1 gr 1/2 kašičice mlevenog bibera

5 Po ukusu biber u zrnu

5 gr biljnog začina

2 gr 1 slatka aleva paprika

500 gr Mešanog mlevenog mesa

1 Veća glavica kiselog kupusa

Po želji u fil za Šumadijsku sarmu možete dodati mlevene orahe

Vode

Ulja

3 gr Aleve paprike

Priprema:

Priprema

Na malo ulja prodinstati sitno seckan crni luk i šargarepu. Kada je gotovo dodati očiščen i opran pirinač. Prodinstati još par minuta, dodati navedene začine, skloniti sa vatre i dodati meso. Čar Šumadijske sarme je u tome da se meso ne dinsta, zadržava svoju prirodnu boju i ostaje kompaktno. A ukusu Šumadijske sarme doprinosi mleveni orah (koji dodajemo u sastav). Sastav stavljati na očišćene listove kupusa, redjati vertikalno u lonac, zaliti vodom i zaprškom. Kuvati na umerenoj vatri tri sata.

Autor:

Đinovicć Dušica

Budi prvi koji će da ostavi komentar