Kiseli kupus sa suvim mesom i pasuljem

Sastojci:

1000 gr kiselog kupusa

Pasulja

300 gr suvog mesa

vode

1 crnog luka

1 lovorov lista

kim da prekrije dno

so da prekrije dno

ulje da prekrije dno

Priprema:

Priprema kupusa

Kiseli kupus isprati pod mlazom hladne vode i ocediti.Luk iseći sitno pa popržiti na malo ulja.Dodati kupus pa dinstati par minuta i mešati.Dodati lovorov list,usitnjeni kim i posoliti, zaliti toplom vodom i kuvati na laganoj vatri, uz povremeno mešanje. Iseći slaninu ili suvo meso pa dodati u kupus i dinstati sve zajedno u poklopljenoj posudi.Po potrebi doliti vode.Dodati kuvani pasulj (može i iz konzerve) i sve zajedno kuhati još 10-ak minuta dok višak vode ne ispari.Poslužiti toplo jelo.

Autor:

Ana Nikolić

Budi prvi koji će da ostavi komentar