Kiseli kupus sa leblebijama i pasuljem

Sastojci:

1 GLAVICA KISELOG KUPUSA

LEBLEBIJA

PASULJA

1 ŠARGAREPE

1 CRNOG LUKA

2 BELOG LUKA

1 LOVOROV LISTA

BIBER da prekrije dno

SO da prekrije dno

ULJE da prekrije dno

Priprema:

Priprema pasulja i leblebije

Pasulj potopiti u hladnu vodu da prenoći. Sutradan procediti, oprati i naliti novu vodu. Pasulj kuvati od kad provri 5-10 minuta, ponovo procediti i naliti novu vodu. Pasulj kuvati da se skuva (može i pasulj iz konzerve). Sirovu leblebiju potopiti u hladnu vodu da prenoći. Sutradan procediti, oprati i naliti nou vodu. Leblebiju staviti da se kuva, prilikom kuvanja leblebija udvostruči svoju količinu. Kuvati leblebiju oko 30 minuta pa procediti. Može se zameniti leblebijom iz konzerve.

Priprema kupusa

Crni luk iseckati na sitno i propržiti na ulju. Kad luk porumeni, dodati seckanu šargarepu. Kad šargarepa omekša dodati nasečen kiseli kupus. Naliti vodu da ogrizne i kuvati oko 15 minuta. Dodati biber, so, lovorov list, začinsku paprika i sitno sečeni beli luk. U kupus dodati kuvanu leblebiju i crveni pasulj, kuvati još 10 mnuta. Po želji kupus sutradan prebaciti u vatrostalnu činiju i zapeći u rerni oko 20 minuta.

Autor:

Ana Nikolić

Budi prvi koji će da ostavi komentar