HLEB OD TRI SASTOJKA

Sastojci:

1 kesica suvog kvasca

1 kg gr pšeničnog brašna

mlake vode

Priprema:

MEŠANJE SASTOJAKA

U jednoj činiji pomešajte 650ml mlake vode i suvog kvasca. Dodajte i kašičicu šećera da podstaknete kvasac i to promešajte. Kada kvasac naraste, dodajte većinu brašna i mešajte sve dok smesa ne postane testo. Počnite da mesite testo rukama. Postepeno dodajte još brašna kako se testo ne bi lepilo. Prebacite testo na brašnjavu površinu i oblikujte sve dok ne vidite da je postalo sasvim elastično. Još malo ga umesite, a onda ga razdvojite na dva dela.

PEČENJE

Ostavite obe vekne u nauljenom plehu nekih pola sata do sat vremena da testo naraste. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 35 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

SLUŽENJE

Topao hleb iskidajte na parčiće, namažite mašću i pospite alevom paprikom, pa navalite. Za vegansku varijantu - mast zamenite humusom, ako morate.

Autor:

Aleksandra D

Budi prvi koji će da ostavi komentar