Carska pita

Sastojci:

3 Jaja

Zejtin

Palente

Pšenično brašno

200 gr Salame (nije bitno koja)

Sir

5 Kiseli krastavčići

Susam da prekrije dno

So da prekrije dno

Jogurt

1 Prašak za pecivo

Priprema:

Sjediniti sastojke

Dok mutite sastojke uključite rernu na 220 °C.Izmutititi jaja,dodati jogurt,zejtin,prstohvat soli,prašak za pecivo,brašno ,palentu .

Seckanje (rendanje) sastojaka

Gore sjedinjenim sastojcima ubacite sir ,naseckane krastavčiće(za bolji ukus možete i još neko povrće dodati ,ne može škoditi),narendanu ili naseckanu salamu . U podmazan(zejtinom) pleh ili kalupe za mafine izliti smesu i po ukusu koliko i ako želite dodate susam . Peče se otprilike 30 min na 220 °C . Ali najsigurnije je prema boji ( kad dobije zlatno žutu do smeđu boju tad je pečena), jer nisu svima rerne iste ( nekima sporije nekima brže peku rerne ) . Prijatno.

Autor:

Snežana Petrović

Budi prvi koji će da ostavi komentar