Dolce kajgana

Sastojci:

Belanaca

Grčkog jogurta

Ovsenih pahuljica

1 Banana

1 Smokva

Cimet da prekrije dno

Med da prekrije dno

Kikirki puter da prekrije dno

Čia seme da prekrije dno

Priprema:

Mućenje

Viljuškom ili žicom sjediniti belanca, grčki jogurt, ovsene pahuljice i čia seme, tako da dobijete glatku smesu.

Prženje

Na zagrejanom i kokosovim uljem podmazanom tiganju propržite na kolutiće iseckanu bananu (2-3 min sa obe strane), a zatim dodajte prethodno umućenu smesu. Pržite na srednjoj temperaturi i uz konstantno mešanje najviše 3-4 minuta.

Serviranje i degustacija

Gotovu kajganu poslužite na svom omiljenom tanjiru ,obogatite medom, kikiriki puterom, smokvom i pospite cimetom. Uzmite svoju prohladjenu Doncafè i uživajte. Prijatno!

Autor:

Tanja Ristić Nikolić

Budi prvi koji će da ostavi komentar