Slani mafini sa leblebijama

Sastojci:

leblebija iz konzerve

jogurta

ulja

kukuruznog belog brašna

palente

2 jaja

1 praška za pecivo

5 gr soda bikarbona

10 gr soli

1 lista peršuna

Priprema:

Pripremiti leblebiju

Leblebiju ocediti. Leblebiju pasirati viljuškom tako se blago usitni. Vrlo kratko samo da se kuglice omekšaju.

Priprema smese za mafine

U drugm sudu umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, kukuruzno brašno, palentu, usitnjenu leblebiju, soda bikarbonu, prašak za pecivo i so. Na kraju dodati sitno iseckan paršunov list, sve lepo sjediniti tako da se dobije smesa srednje gustine.

Pečenje mafina

U kalup za mafine staviti papirne korpice za pečenje. Smesu sipati u korpice za pečenje. Projice peći u zagrejanoj rerni na 220C oko 20 - 25 minuta dok lepo ne porumene. Slane mafine služiti tople.

Autor:

Ana Nikolić

Budi prvi koji će da ostavi komentar