Japanske palačinke

Sastojci:

2 jaja

1 gr soli

100-120 gr brašna

100 gr šećera

5 gr vanilin šećera

3 gr praška za pecivo

mleko da prekrije dno

Priprema:

Priprema

Odvojiti belanca od žumanaca i sa prstohvatom soli umutiti u sneg. Dodati šećere i još malo miksati da sneg očvrsne. Žumanca žicom izmutiti, dodati mleko. U smesu od žumanaca sipati brašno i prašak za pecivo, te izmutiti penjačom da nema grudvica. Staviti kašiku-dve sneg od belanaca, da smesa postane vazdušasta, a onda sve prebaciti u zdelu sa belancima i ujednačiti špatulom. Ugrejati tiganj za palačinke, podmazati maslacem, smanjiti temperaturu na srednju jačinu, pa kašikom vaditi gomilice testa, ja sam po jednom komadu, stavljala dve kašike. Nakon minut-dva,poklopiti tiganj staklenim poklopcem, sačekati 20.-tak sekundi, otklopiti, prevrnuti palačinke lopaticom na drugu stranu, sipati kašičicu vode u tiganj i poklopiti na još 30-tak sekundi.Gotove palačinkice posuti šećerom u prahu.

Autor:

Dijana Ademović

Budi prvi koji će da ostavi komentar